tr02122363690
·
[email protected]
·
Pzt - Cuma 09:00-17:00
Avukata Sor

İnternetten Haber Kaldırma Dilekçesi Örneği

İnternetten Haber Kaldırma Dilekçesi Örneği

internetten haber kaldırma dilekçesi

İnternet üzerinde yayınlanan; iftira ve karalama yayınları, uygunsuz içerikler, suç ihtiva eden yayınlar, yalan ve asılsız haberler internetten haber kaldırma dilekçesi ile yapılmaktadır. Bu tür dilekçelerin, konusunda uzman bilişim avukatları tarafından hazırlanması gereklidir.

Firmamızın konusunda uzman ve değerli bilişim avukatları, hakkınızda yayınlanan içerik kaldırma, fotoğraf ve video silme gibi davalarınızda internetten haber kaldırma dilekçesi ya da fotoğraf, video kaldırma dilekçesi yazarak, hukuki sürecinizi başlatmaktadır.

Haber Kaldırma Dilekçesi Nasıl Yazılmalıdır?

İnternetten haber kaldırma, video ve fotoğraf sildirme gibi davalarda, ilk olarak mağdur kişinin, alan adı sağlayıcısı, içerik sağlayıcısı ile iletişime geçerek sulh yöntemini denemesi gereklidir.

Bu tür yaklaşımlar işe yaramadığında, internetten fotoğraf ya da video kaldırma, haber kaldırma gibi konularda dilekçe vererek, hukuki hakkınızı aramanız gereklidir. Yapılan yayınlar; kişilik haklarınızı ihlal ediyorsa, özel hayatınızı ihlal ediyor, bir suç teşkil etmesi durumunda, yasal hakkınızı arayarak dava açabilirsiniz.

İnternetten haber kaldırma dilekçesi, bilişim konusunda uzman avukatlar tarafından yapılmalıdır. Konunun ne olduğu, hangi konuda talebin olduğu, hangi kanunlar uyarınca bu dilekçenin oluşturulduğu, hukuk dilinde ve profesyonel şekilde yazılmalıdır.

  • Dilekçe, Sulh Ceza Hakimliği’ne yazılmalıdır.
  • Tedbir istemli olup olmadığı belirtilmelidir.
  • Mağdur kişinin avukatının ismi ve soyismi
  • Hangi konuda talebin olduğu konusu
  • Suçun açıklanması
  • Suçun hangi tarihlerde işlendiği
  • Mağdur ile ilgili açıklamalar
  • Şikâyet konusuyla ilgili açıklamalar
  • Konu üzerindeki deliller
  • Talep ve sonuç
  • Davacı avukatın adı
  • Varsa ekler bölümü (şüpheli paylaşımlara ait deliller ve onanmış bir vekaletname)

Tüm bu dilekçe konusu, mağdur kişiler tarafından hazırlanamayacak kadar hukuki dilin kullanılarak yazılması gereken dilekçelerdir. Bu yüzden, bu konuda mağduriyeti olan kişilerin, konusu bilen, deneyimli bilişim avukatlarına ihtiyacı vardır.

İnternet Davalarında Ne Tür Dilekçeler Yazılabilir?

Kişilik haklarını ve özel hayatını ihlal eden yayınların olduğundan şüphelenen, suç ihtiva eden yazıları internetten kaldırmak isteyen kişiler, konularına göre çeşitli dilekçeler yazılmalıdır.

Mağduriyetin durumuna göre farklı dilekçe türleri bulunmaktadır. Dilekçe yazarken, mağduriyetin ne olduğu, hangi yayınların ne suretle mağduriyete düşürdüğü, net bir dille açıklanmalıdır.

  • İnternetten video kaldırma dilekçesi
  • İnternetten fotoğraf kaldırma dilekçesi
  • İnternetten haber kaldırma dilekçesi
  • Arama motorlarından içerik kaldırma dilekçesi
  • İnternetten sahte hesap kaldırma dilekçesi
  • Erişimin engellenmesi dilekçesi

Yabancı Sitelerden Haber Kaldırma Nasıl Yapılır?

Yurtdışı kaynaklı sitelerde de çoğunlukla yalan haber, iftira ve hakaret, suç işleme yayınları gibi haberler olabilmektedir. Yurtdışı kaynaklı sitelerde haber kaldırma işleminin daha kolay gerçekleştirilebilmesi için, ülkemizde herhangi bir irtibat bürolarının bulunması gereklidir.

Ülkemizde herhangi bir iletişim bürosu bulunmayan sitelerden haber kaldırmak için profesyonel hizmet veren bilişim avukatlarımızdan destek alarak yabancı internet sitelerinden haber kaldırma dilekçesi hazırlayarak, hukuki süreci başlatabilirsiniz.

İnternette Erişimin Engellenmesi Kararı Nasıl Alınmaktadır?

Erişim engeli için kişilerin kendi başına yapacakları herhangi bir şey yoktur. Burada en önemli konu, idari makamın kararına göre erişim engelinin konmasıdır. Erişim engelleme, kişilerin haklarında çıkan yayın, fotoğraf, video vs. konularda tedbir almaları amaçlıdır.

Cumhuriyet Savcılığı bu konuda aldığı kararı, 24 saat içinde hâkime sunarak, hâkimin karar hakkında onayını almak durumundadır. Eğer belirlenen bu süre dolmuşsa, erişim engelinin hiçbir anlamı kalmaz. Erişime engel kararının geçerli olması için, Cumhuriyet Savcılığı’nın 24 saat içinde hâkime kararını onaylatması gereklidir.

Bu konuda temyize gitmek durumu oluşmamaktadır. Ancak tedbir kararına itiraz hakkı doğar ve mahkeme açılabilir. Yapılan itiraz mahkemesi, hâkimin daha önce vermiş olduğu karara etki edebilir ya da hiçbir şekilde değiştirme yapmaz.

Firmamızın bilişim avukatları, hakkınızda yapılan asılsız haber, fotoğraf, video gibi birçok konuda hukuki yolları sizin adınıza gerçekleştirerek, sürecin daha kolay şekilde atlatılması konusunda profesyonel hizmet vermektedir.

Related Posts

Yanıt Bırak